Camping är vanligtvis något man antingen avskyr eller älskar och faktum är att campingen börjar vinna allt fler svenska hjärtan. Att ge sig ut och campa är inte bara en relativt billig semester, det ger även en stor frihetskänsla som innebär att man kan stanna till lite var man vill och ge sig iväg när det passar en själv.

Camping i Sverige

I Sverige gäller Allemansrätten och även om du naturligtvis inte kan ställa upp ditt tält eller husvagn på någons privata tomt, så finns det massor av platser där du kan stå och vara relativt avskild från andra om det nu är det du vill. Sverige har även mängder med campingplatser som du kan googla upp för att komma dit du vill.

Om man inte har husvagn eller känner för att sova i tält, så brukar det även vara mycket vanligt att man hyr en campingstuga som ger lite mer bekvämlighet. Ibland är dessa utrustade med badrum och ibland får man bege sig till allmänna duschar som finns på campingområdet. Dock brukar det vara skönt för folk att kunna laga sin egen mat, trots att köket bara är ett litet pentry eller liknande.

Campa utomlands

Allt fler tycker att, när de sett tillräckligt av sitt eget hemland Sverige, så vore det häftigt att ge sig ut ute i Europa och campa där. Även i de europeiska länderna är det relativt vanligt med camping och då kan du och din familj rå om er själva och åka dit vinden blåser. Att äga en husvagn och åka på camping- eller husvagnssemester är något som till och med välbärgade människor tycker börjar låta som en förträfflig idé. Camping utomlands sträcker sig dock absolut inte endast till Europa – att campa i USA eller Australien och titta på ovanliga djur och annorlunda natur, är också något som börjar bli mycket populärt.