Sverige har många campingplatser som lockar både svenskar och utländska medborgare från när och fjärran. I den här artikeln kan du läsa mer om några campingplatser i Sverige som har blivit omåttligt populära.

Böda camping

En del har kanske sett det berömda tv-programmet “Böda camping” där en mängd (både normala och en del mycket specifika) människor samlas varje år för att campa. Böda camping är en stor campingplats som ligger på Ölands norra kust. Sandstränderna är magnifika och många är så förtjusta i platsen att de återkommer år efter år. Huruvida man tycker om att befinna sig på en så stor campingplats, är naturligtvis en smaksak, men helt klart är det att Böda camping är en av Sveriges mest kända campingplatser.

Hafsten Resort i Bohuslän

Strax väster om staden Uddevalla, ligger Hafsten Resort. Detta är en campingplats som fått mycket höga betyg och innehåller både stugbyar, campingplatser, tomter och en mängd rekreationsmöjligheter såsom tennisbanor, pooler, kanotuthyrning, trampbåtuthyrning och massor av andra möjligheter för att sysselsätta sig. Badstranden är en barnvänlig sådan som sträcker sig 200 meter och där det även finns några restauranger och någon butik att titta in i.

Ansia Resort

Om du är trött på södra eller västra Sverige och vill uppåt, så kan du stanna till vid Ansia Resort i Västerbotten. Den ligger vid Umeälvens strand vid Lycksele och har nära till både ett museum, Lycksele Djurpark, Badparken med mera. Denna campingplats är särskilt bra för barn då man anordnar många aktiviteter som skattjakter, födelsedagskalas, lekar och annat kul. Allt är också gjort som på norrländsk vis, till exempel restaurangen som är byggd som en lappkåta.

Pite Havsbad

Om du vill stanna kvar i de norra regionerna och njuta, så bör en tripp till Pite Havsbad vara ett självklart val. Där skiner solen ofta och stränderna är gudomliga. Det har också kallast för Sveriges Riviera och har restauranger, tivoli och äventyrsbad.